τι είναι η Διαβρογχική Κρυοβιοψία

ΔΙΑΒΡΟΓΧΙΚΗ ΚΡΥΟΒΙΟΨΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Οι διάμεσες πνευμονοπάθειες, με κύρια την Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση (ΙΠΙ), αποτελούν μεγάλη ομάδα παθήσεων, ποικίλης αιτιολογίας, πορείας και βαρύτητας, που προσβάλλουν τις κυψελίδες και το διάμεσο ιστό των πνευμόνων και οδηγούν σε αναπνευστική ανεπάρκεια και σε τελικό στάδιο, στο θάνατο. 

Μεταξύ των παθήσεων αυτών, που περιλαμβάνουν συστηματικές παθήσεις, αυτοάνοσα, σαρκοείδωση, αγγειίτιδες, λοιμώξεις, κλπ, η πλέον σοβαρή είναι η ΙΠΙ, μία χρόνια, μη αναστρέψιμη και τελικά θανατηφόρος νόσος αγνώστου αιτιολογίας. Η μέση επιβίωση εκτιμάται παρόμοια με αυτή στον καρκίνο του πνεύμονα, δηλαδή στα 3-5 έτη μετά τη διάγνωση. Τα συμπτώματα της ΙΠΙ είναι μη ειδικά. Οι περισσότεροι ασθενείς αρχικά παρουσιάζουν δύσπνοια στην κόπωση και ξηρό βήχα. Η δύσπνοια, το κυρίαρχο σύμπτωμα της ΙΠΙ, προοδευτικά επιδεινώνεται. Η διάγνωση της νόσου γίνεται κυρίως με την αξονική τομογραφία θώρακα, ενώ, σε αρκετές περιπτώσεις απαιτείται και βιοψία ιστού.

Η διαβρογχική κρυοβιοψία (TBLC) είναι μια σύγχρονη, ελάχιστα επεμβατική ενδοσκοπική μέθοδος, η οποία έρχεται να αντικαταστήσει την κλασσική θωρακοτομή με όλους τους κινδύνους και τις επιπλοκές που συνεπάγονται μετά από μια χειρουργική επέμβαση.

Με την TBLC μπορούμε εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα και χωρίς νοσηλεία να προβούμε στη λήψη βιοψίας από τους πνεύμονες και επομένως, στην έγκαιρη διάγνωση και στην κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Οι πιθανές επιπλοκές (πνευμοθώρακας, αιμορραγία) είναι ήπιες και αντιμετωπίζονται εύκολα, το δε διαγνωστικό αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με εκείνο της χειρουργικής επέμβασης.

Η TBLC διενεργείται με απόλυτη επιτυχία από την  επιστημονική ομάδα του Δρ. Ηρακλή Τιτόπουλου, διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

 Πολυμέσα

Dr. Iraklis Titopoulos, MD, PhD 
YouTube Channel

Διαβρογχική Κρυοβιοψία (TBLC)

Transbronchial Lung Cryobiopsy (TBLC) in Pulmonary Sarcoidosis

Cryorecanalization

Ενδοσκοπική αφαίρεση πνευμονικού όγκου με κρυοκαθετήρα δίχως νοσηλεία και γενική αναισθησία!

Ενδοσκοπική Κρυοθεραπεία - Endobronchial Cryotherapy

Αφαίρεση πνευμονικών όγκων με κρυοθεραπεία.
Μοναδικές υψηλού βαθμού ιατρικές υπηρεσίες!

Με την ενδοσκοπική εφαρμογή πολύ χαμηλής θερμοκρασίας μέσω ενός κρυοκαθετήρα ERBE στον ενδοβρογχικό όγκο μπορούμε να ψύξουμε, να καταστρέψουμε και τελικά να αφαιρέσουμε τον όγκο, μέσα σε λίγα λεπτά. Με τον τρόπο αυτό, προκαλείται άμεση ανακούφιση του ασθενούς από τα αποφρακτικά φαινόμενα του όγκου και δυνατότητα συνέχισης της υπόλοιπης θεραπείας με ασφάλεια. Η Ενδοσκοπική Κρυοθεραπεία είναι ασφαλής, γίνεται σε αίθουσα βρογχοσκοπήσεων, δίχως χειρουργικές τομές, γενική αναισθησία ή νοσηλεία και ο ασθενής εξέρχεται την ίδια μέρα. Τα αποτελέσματα είναι ΑΜΕΣΑ
 
Κοινοποιήστε στο ...